Den här guiden visar hur du installerar ExpressVPN på Netgear-routrar.

ExpressVPN stöds av följande routermodeller från Netgear:

• Netgear R6300v2
  • Netgear R6400v2
  • Netgear R6700v3
  • Netgear Nighthawk R7000
  • Netgear Nighthawk R7000P
Viktigt: Installation av programvara från tredje part, som ExpressVPN, kan eventuellt göra routerns garanti ogiltig. Kolla med routerns tillverkare vad som gäller i ditt fall.

Om du har köpt en förkonfigurerad router från Flashrouters kan du direkt gå vidare och slutföra konfigurationen på routern.

Gå direkt till…

1. Ladda ner ExpressVPN:s programvara
2. Anslut din Netgear-router till internet
3. Installera ExpressVPN:s programvara
4. Anslut till routern som kör ExpressVPN
5. Slutför konfigurationen på routern

1. Ladda ner ExpressVPN:s programvara

Ladda ner programvaran på ExpressVPN:s hemsida. Från rullgardinsmenyn väljer du modellen på din Netgear-router.

Välj Ladda ner programvara.

Klicka på "Ladda ner programvara".

Håll det här webbläsarfönstret öppet. Du kommer behöva aktiveringskoden för konfigurationen senare.

Håll det här webbläsarfönstret öppet. Du kommer behöva aktiveringskoden för konfigurationen senare.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

2. Anslut din Netgear-router till internet

Viktigt: Ifall du för närvarande är ansluten till en annan router är rekommendationen att du lägger till Netgear-routern som sekundär router på ditt befintliga nätverk. Om du vill ersätta en befintlig router med Netgear-routern är rekommendationen att du konfigurerar Netgear-routern som sekundär router innan du tar bort den befintliga routern.

Innan du fortsätter, se till att:

• slå på din Netgear-router
  • ansluta Netgear-routern till internet (via ett modem eller en befintlig router)
  • ansluta din enhet till Netgear-routern (via wi-fi eller en LAN-kabel).

Om du installerar ExpressVPN:s programvara på en befintlig router som redan har slutfört den initiala nätverksinstallationen kan du gå vidare till att installera ExpressVPN:s programvara.

Om du installerar ExpressVPN:s programvara på en ny router som inte har genomgått den initiala nätverksinstallationen:

1. I webbläsarens adressfält skriver du in 192.168.1.1, 192.168.0.1 eller routerlogin.net.
  2. Gå igenom den initiala nätverksinstallationen genom att följa instruktionerna på skärmen.
  3. Gå vidare och installera ExpressVPN:s programvara.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

3. Installera ExpressVPN:s programvara

Viktigt: Om du installerar ExpressVPN:s programvara på din Netgear-router kommer det ersätta dess nuvarande inställningar, som wifi-SSID och lösenord. Du kan återställa routern till Netgears fabriksinställningar ifall det behövs.

I webbläsarens adressfält skriver du in 192.168.1.1, 192.168.0.1 eller routerlogin.net (om du redan har ändrat din standardgateway tidigare hittar du den under dina enhetsinställningar.)

Fyll i användarnamn och lösenord till din Netgear-router om du uppmanas till det. Som standard är de admin och password. Klicka på Logga in.

Logga in som Netgear-admin med användarnamn och lösenord.

Obs: Ifall du inte kan logga in med admin och password kan du prova att logga in med standarduppgifterna för inloggning som du hittar på undersidan av din Netgear-router. Har du ändrat uppgifterna tidigare och inte kommer ihåg dem behöver du göra en manuell återställning av routern så att du kan använda standarduppgifterna för att logga in.

I routerns admin-inställningar väljer du fliken AVANCERAT.

I sidomenyn väljer du Administration > Routeruppdatering.

Klicka på "Routeruppdatering":

Välj Bläddra för att hitta .chk-filen från ExpressVPN:s programvara som du laddade ner tidigare.

Klicka på "Bläddra" för att ladda upp ExpressVPN:s programvara.

Välj Ladda upp. Ifall du uppmanas att koppla från dina internetanslutningar klickar du på OK.

Din router ska nu startas om automatiskt.