För att använda våra appar och konfigurationer behöver du först skaffa ett ExpressVPN-konto.

Den här guiden visar dig hur du ställer in ExpressVPN på Windows med OpenVPN GUI (grafiskt användargränssnitt).

OpenVPN GUI är ett kostnadsfritt grafiskt frontend som används för att köra OpenVPN-protokollet på Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 och Windows 10.

Obs: Följande steg har testats på Windows 10 och kan användas med andra versioner av Windows.

Alla ExpressVPN-positioner kanske inte är tillgängliga för manuellt konfigurerade anslutningar. För att använda samtliga VPN-positioner, använd app-konfigurationen.

Viktigt: Manuell konfiguration av OpenVPN ger inte samma säkerhets- och integritetsförmåner som ExpressVPN-appen. Om du befinner dig i ett land med omfattande censur på internet rekommenderas det att du använder ExpressVPN-appen för att få en stabilare VPN-uppkoppling.

Gå till…

1. Hitta uppgifterna till ditt ExpressVPN-konto
2. Ladda ner och installera OpenVPN GUI
3. Konfigurera OpenVPN GUI
4. Ställ in DNS-läckageskydd
5. Anslut till en VPN-serverposition
Koppla bort från en VPN-serverposition

1. Hitta uppgifterna till ditt ExpressVPN-konto

Gå till ExpressVPN:s konfigurationssida. Om du blir ombedd anger du dina inloggningsuppgifter till ExpressVPN och klickar på Logga in.

Ange dina kontouppgifter och klicka på "Logga in."

Ange verifieringskoden som skickas till din e-post.

Till höger är OpenVPN redan valt åt dig, och där ser du ditt användarnamn, lösenord och en lista med OpenVPN-konfigurationsfiler.

Med OpenVPN förvalt åt dig ser du ditt användarnamn, lösenord och en lista med OpenVPN-konfigurationsfiler.

Klicka på positionerna du vill ha för att ladda ner .ovpn-filerna.

Låt webbläsarfönstret vara öppet. Du behöver informationen längre fram i konfigurationen.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

2. Ladda ner och installera OpenVPN GUI

Ladda ner den OpenVPN GUI som gäller för ditt Windows-operativsystem.

Ladda ner den OpenVPN GUI som gäller för ditt Windows-operativsystem.

Obs: För Windows XP, ladda ner OpenVPN 2.3.18.

För Windows XP, ladda ner OpenVPN 2.3.18.

Öppna installationsfilen för OpenVPN GUI (.exe).

När du blir tillfrågad om OpenVPN-installationsfilen får göra ändringar på din enhet, klicka på Ja.

När du blir ombedd att tillåta att OpenVPN-installationsfilen får göra ändringar på din enhet, klicka på ”Ja”.

Klicka på Nästa för att påbörja installationen.

Klicka på ”Nästa” för att påbörja installationen.

Läs licensavtalet och klicka på Jag godkänner.

Klicka på "Jag godkänner."

På skärmen Välj komponenter klickar du på Nästa.

Klicka på ”Nästa”.

På skärmen Välj isntallationsplats klickar du på Installera.

Klicka på ”Installera”.

När installationen är klar klickar du på Nästa.

Klicka på ”Nästa”.

När OpenVPN har installerats på din dator, avmarkera rutan för Visa Readme och klicka sedan på Slutför.

Klicka på ”Slutför”.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

3. Konfigurera OpenVPN GUI

På datorn högerklickar du på genvägen till OpenVPN GUI och sedan på Öppna filplats.

Klicka på ”Öppna filplats”.

I navigeringsfältet, klicka på OpenVPN för att gå till en katalog.

Klicka på ”OpenVPN”.

Dubbelklicka på mappen config.

Dubbeklicka på mappen ”config”.

Flytta OpenVPN-konfigurationsfilerna som du hämtade tidigare till mappen config.

Flytta konfigurationsfilerna för OpenVPN som du hämtade tidigare till mappen ”config”.

När du blir ombedd om administratörsbehörighet, klicka på Fortsätt